Kent Müzesi sponsorluk protokolü imzalandı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılacak kent müzesi için sponsorluk protokolü imzalandı. Eski Merkez Bankası Binası’nın Kent Müzesi’ne çevrilmesi maliyetini karşılamak için hazırlanan protokol Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Oltan Vakfı Başkanı Güler Köleoğlu arasında imzalandı. Başkan Gümrükçüoğlu, 4 milyon TL’ye mal olacak Kent Müzesi’nin şehrin kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak tarihi bir adım olduğunu kaydederek, projeye sponsor olan Oltan Vakfı’na ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Başkan Gümrükçüoğlu, belediyede yapılan ve Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ile Oltan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu’nun da hazır bulunduğu imza töreninde, projesinin hazırlanmasına Trabzon Valiliği ve Çekül Vakfı’nın destek verdiği proje ile birlikte şehrin tarihi, sosyal yaşamı ve kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. 24 saat yaşayan ve şehrin dünya çapında tanınmışlığını artıracak olan Kent Müzesi’nin yapımı için sponsor olan Oltan Vakfı’nın, Trabzon’a çok önemli bir eserin kazandırılmasında katkı sağlayacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehrimizin gururu hem iş vereni, hem sanayicisi hem de ülkemizin önemli ihracatçı kurumu Oltan Gıda’nın vakfı olan Oltan Vakfı ülkeye ve Trabzon’a çok büyük katkılar sağlamak amacıyla kurulmuş. Bu vakıf kültür, sanat kenti olan Trabzon şehrimize çok önemli bir ilke, önemli bir yapıya imza attılar. Trabzon şehir müzesinin kurulabilmesi için yapılan proje ve temin ettiğimiz binanın üzerinde tüm iç dizaynını, düzenlenmesini ve yapımını Oltan Vakfı üstlendi. Bu Trabzon’a tarihi bir adımdır. Oltan Vakfı’na, Trabzon’un sanatına ve kültürüne sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu projede emekleri olan eski Valimiz Recep Kızılcık, şimdiki Valimiz A. Celil Öz ve emeği geçenlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Tarihsel süreç içerisinde kent insanın yaşam tarzının yansıtılacağı canlı bir Kent Müzesi yapacaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Müze ile her şeyden önce 4 bin yıllık derin bir şehir yaşantısı olan kentimizde insanların nasıl yaşadıklarını toplumumuzun yorumuna sunmuş olacağız. Müzemiz içerisinde ulusal ve uluslararası aktivitelerin olduğu, tanıtıcı filmlerin döndüğü çok canlı bir yapıda hizmet verecektir” diye konuştu.
Doğduğu, büyüdüğü ve 20 yıl öğretmenlik yaptığı Trabzon’u çok sevdiğini kaydeden Oltan Vakfı Başkanı Güler Köleoğlu ise, “Allah kısmet ederse hayatımızın geri kalan kısmını da burada geçireceğiz. Trabzon’u çok seviyoruz. Kardeşim Orhan Veli Oltan’da Trabzon’da olmamasına rağmen Trabzon’u çok seviyor. Bir vasiyeti var ki sonunda o da mutlaka burada olacak. Bu nedenle Trabzon’un kültürüne ve sanatına bir katkı sağlayabilirsek, bir anı olarak bırakabilirsek tabi ki mutlu olacağız. Başkan Gümrükçüoğlu’na buna vesile oldukları için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çok güzel olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Trabzon’un kültürüne ve sanatına katkı bulunma amacıyla şehir müzesinin yapımını üstlendiklerin kaydeden Oltan Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Güngör Köleoğlu, “Doğduğumuz, kazandığımız Trabzon’umuza hizmet yapabilmek için kurduğumuz vakfın ilk eseri Trabzon Kent Müzesi olacaktır. İnşallah diğerlerine de örnek olur. İnşallah Trabzon’a çok önemli bir eser yapıp bırakmış olacağız. Bize bu imkanı sağladığı için esi Valimiz Recep Kızılcık ve Büyükşehir Başkanımız Gümrükçüoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tamamlandığında Trabzon’un kültürüne, sosyal yaşantısına ve sanatına çok önemli katkılar sağlayacak Kent Müzesi’nin yapımını sponsor olarak üstlenilmesi için hazırlanan protokol Başkan Gümrükçüoğlu ve Güler Köleoğlu arasında imzalandı.
Yorum yazabilmek için giriş yapmalısınız.