Trabzon İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Bilgilendirme Toplantısı
tha – Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret Borsası’nın da yönetiminde yer aldığı Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Rehber Öğretmen ve Veli Bilgilendirme Toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı.
Toplantıya Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TTB Genel Sekreteri Nazlı Genç, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfiye Kul ile Rehber öğretmenler katıldı.
TTB Başkanı Eyyüp Ergan protokol sayesinde İMKB’nin ülke genelinde farkındalık yaratacak projeler uygulayan 112 okuldan biri olduğuna dikkat çekerek ”Öğrencilerimize, özellikle de genç kızlarımıza girişimcilik ruhunun da aşılandığı Çikolata Atölyesi çalışması Trabzon için ayrıcalıklı bir uygulamadır” dedi.
Toplantının açılışında konuşan Ergan şunları söyledi:
“TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelinde 112 okulumuzda farkındalık yaratacak projeler uygulanıyor. Bu okulumuz da bunlardan biri. Geleceğimiz demek olan çocuklarımız, gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün “bilgi kuvvettir” diyerek ifade ettiği bilgileri öğrenirken, aynı zamanda altın bilezik demek olan meslek edinmeleri onların daha donanımlı olmalarını sağlamaktadır. Bunu da atalarımız “bir koltukta iki karpuz” sözü ile çok güzel ifade etmişlerdir. Öğrencilerimize, özellikle de genç kızlarımıza girişimcilik ruhunun da aşılandığı bu çalışmada Trabzon için ayrıcalıklı bir uygulama söz konusudur. O da, oluşturulan Çikolata Atölyesi’nin yaptığı çalışmalardır. Bu çalışmaları yönlendiren ve öğrenenlerden Türkiye’nin bir numaralı tarımsal ihraç ürünü olan fındığın daha çok tüketilmesi için başta çikolata olmak üzere yiyeceklerde kullanılmasını sağlamak için çaba göstermelerini bekliyoruz. Fındığımızın yiyecek sektöründe daha çok kullanılması, aynı zamanda bunu üreten köylümüze, çiftçimize de destek olmak demektir. Fındık ve benzeri yöresel ürünlerimizin yiyecek- içeceklerde azami düzeyde kullanılmasını sağlamak da bizlerin görevidir. Bu vesile ile okulumuzda şimdiye kadar yapılan çalışmalara katkıda bulunan başta öğreticilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyor, genç kızlarımızın kollarına bir değil, birkaç altın bilezik takacak kadar kendilerini bilgi ve mesleki donanımlı hale getirmelerini de kendilerinden bekliyoruz.”