Reklam
Trabzon Haber Ajansı

Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde Herkes İçin Kültür Sanat

tha – Trabzon Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde her yaş grubuna hitap eden etkinlikler sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.  

Işıl Açıkkar ve Prof. Dr. Tufan Gündüz, “Tarih Sohbetleri” söyleşisi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde tarih meraklılarıyla bir araya geldi. Hem akademik bilgilerin hem de canlı anlatımların harmanlandığı söyleşide katılımcılar tarihe farklı bir pencereden bakma fırsatı buldu.

Trabzon Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Trabzon Sivil Kent Mimarisi Hakkında Söyleşi” etkinliği ile Dr. Temel Sağlam, Trabzon’un tarihsel kimliğine ışık tutan mimarisi üzerinde yaptığı değerli araştırmaları dinleyicilerle paylaştı. 

Festival kapsamında, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Kuyumculuk Atölyeleri’nde gerçekleştirilen “Trabzon Hasırı, Telkari ve Kazaziye” çalışmaları ve Ayasofya El Sanatları Merkezi’nde düzenlenen “Keşan Dokuma Atölyesi” Trabzonluların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, Bahriye Kabadayı Dal, Sevinç Yeşiltaş, Ozan Turgut eğitmenliğinde gerçekleşen “Anadolu Belgesel Atölyeleri” ilgilileriyle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Trabzon Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü “Evvel Zaman İzinde” isimli sergiye ev sahipliği yaptı. Sergide; kundak, battaniye, mendil gibi Trabzon’da annelerin yıllar önce bebeklerine hazırladığı eşyalar ve yeni yorumları sergilendi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Itrî Kültür Sanat Türk Tasavvuf Musikisi Konseri” de sanatseverleri maneviyat dolu bir yolculuğa çıkardı.

Festival kapsamında Forum Trabzon AVM’ye yerleştirilen “Sen de Söyle” kabininde genç müzisyenler, Trabzon’un yeni yıldızı olabilmek için ilk adımlarını attı.

 

FESTİVALİN MUTLU ÇOCUKLARI 

Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” de gün boyunca minik misafirlerini ağırladı. Çocuklar, “Maceracı Yüzgeçler” oyunu ve “İllüzyon Gösterisi” ile doyasıya eğlendi.

Trabzon Müzesi’nde gerçekleşen “Müzede Drama” etkinliği ile dikkat ve gözlem becerilerini pekiştiren çocuklar, anlatılan hikayelerle geçmişi kendi hayal güçleriyle yeniden inşa etmeyi öğrendi.

Trabzon Müzesi’ndeki “Kültür Koruyucuları” etkinliğinde ise arkeoloji ve kültürel mirası koruma konularında bilinçlendi.

Trabzon Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi Bahçesi’nde düzenlenen “Bahriye Kefelioğlu ile Hikâye Şenliği”de çocuklar, masallar ve hikâyelerle dolu neşeli bir gün geçirdi. Kütüphanede gerçekleşen “Zeynep Eyüpoğlu Alan ile Yazarlık Atölyesi”nde de çocuklar, yazarlığın inceliklerini keşfederek kelimelerle kendi dünyalarını kurmayı deneyimledi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ